Op zoek naar warmtekrachtkoppeling?

warmtekrachtkoppeling
Warmtekrachtkoppeling Encon.
Dit gebeurt op basis van een brandstof zoals gas, stookolie of biomassa. In een gescheiden opstelling bedragen de rendementen van een elektriciteitscentrale en een verwarmingsinstallatie lager dan bij een WKK installatie. Bij een WKK installatie kan een rendement verkregen worden dat meer dan 16% hoger ligt dan bij een gescheiden opstelling.
Warmte Kracht Koppeling Diensten Woodapple BV Panningen.
Woodapple Service BV is sinds 2012 dealer van Tedom in Nederland. Tedom produceert en levert warmtekrachtkoppeling-systemen. Inmiddels zijn diverse van onze medewerkers opgeleid in hun fabriek in Tsjechië tot volwaardige Tedom specialisten. Voor meer informatie en advies kunt u contact met ons opnemen. Wat is een warmtekrachtkoppeling? Warmtekrachtkoppeling kortweg WKK of cogeneratie staat voor het gelijktijdig opwekken van warmte en kracht elektriciteit. De kracht is afkomstig van een brandstofcel, verbrandingsmotor of gasturbine en wordt meestal gebruikt om een generator aan te drijven die op zijn beurt elektriciteit opwekt. De warmte die daarbij vrijkomt gaat niet verloren maar wordt lokaal nuttig gebruikt voor bijvoorbeeld de productie van warm water, stoom of hete lucht. Nieuwe elektriciteitscentrales hebben een elektrisch rendement van ca. 585%, de rest van de energie uit de gebruikte brandstoffen komt vrij als warmte. Zonder warmtekrachtkoppeling wordt deze warmte afgevoerd met het koelwater.
Warmtekrachtkoppeling.
Als de WKK groen gas gebruikt, is de warmte en elektriciteit zelfs helemaal CO 2 vrij. Vind hier meer nuttige informatie over Warmtekrachtkoppeling. Zelf hernieuwbare energie opwekken. Steeds meer bedrijven in Antwerpen wekken zelf een gedeelte van hun energie op. Met behulp van de zon, de wind, biomassa, warmte-koude opslag of biogas kan duurzame klimaatneutrale stroom of warmte worden opgewekt. Kijk hieronder voor meer informatie over de verschillende mogelijkheden en vraag experts via een vrijblijvende offerte om een voorstel. Zonnepanelen of fotovoltaïsche panelen PV: photovoltaic zetten de energie van de zon om in elektriciteit. Zonnepanelen zijn zon 2 centimeter dik en bestaan uit een glasplaat waaronder zonnecellen zitten. De elektriciteit wordt gemaakt door lichtomzetting en de laagspanning gelijkstroom wordt door middel van een omvormer naar de gebruikelijke netspanning van 230 Volt wisselstroom getransformeerd. Omdat zonnepanelen op licht werken, hoeft de zon niet persé te schijnen om toch energie op te wekken. Zonnepanelen kunnen zowel op plat als een schuin dak worden gemonteerd bij voorkeur gericht op het zuiden of zuidwesten. Zonnepanelen zijn de jongste jaren gehalveerd in prijs en tegelijkertijd produceren ze meer stroom dan vroeger.
Luminus Warmtekrachtkoppeling: produceer zelf warmte en elektriciteit.
Een team van experten staat voor u klaar. Is een warmtekrachtkoppeling iets voor uw onderneming? Heeft uw bedrijf een grote elektriciteits en warmtebehoefte? Hebben uw industriële processen onder andere warme lucht en/of warmte nodig? Heeft uw bedrijf nood aan veel verwarming voor uw lokalen en/of een grote hoeveelheid sanitair warmwaterverbruik? Bedraagt uw gasverbruik of het verbruik van een andere warmtebron meer dan 500 MWh/jaar? Hebt u één of meermaals ja geknikt? Dan is een WKK iets voor u. We bespreken graag een oplossing op maat van uw onderneming! Contacteer onze experten Download onze productfiche. Luminus biedt u de totaaloplossing voor uw warmtekrachtkoppelinginstallatie. Wij beheren het project van A tot Z. Onze experten sturen het project aan, we realiseren de installatie en monitoren de werking voortdurend.
EEIP: 10 feiten over warmtekrachtkoppeling-WKK.
Warmtekrachtkoppeling warmtekrachtkoppeling of WKK is de gelijktijdige productie van elektriciteit en warmte, die beide worden gebruikt. In conventionele elektriciteitscentrales wordt de warmte niet teruggewonnen bij het opwekken van elektriciteit, terwijl in warmtekrachtkoppelingscentrales de warmte effectief wordt gebruikt voor het leveren van comfort ruimteverwarming en warm water of diensten hoge temperatuur warmte en stoom voor woningen, openbare gebouwen, bedrijven en de industrie.
Producten en diensten Belfius.
Warmtekrachtkoppeling WKK is de gecombineerde productie van warmte en elektriciteit. Deze formule levert u aanzienlijke besparingen op: minder brandstofkosten, een kleinere elektriciteitsfactuur Met een flexibele leasingformule komt Belfius Lease aan uw noden tegemoet. De leasing van een WKK-installatie is ideaal voor u als.
Warmtekrachtkoppeling: Productoverzicht Remeha.
En die hoge efficiëntie maakt dan weer dat een warmtekrachtkoppeling snel is terugverdiend. Een warmtekrachtkoppeling is bedoeld voor grotere gebouwen waar de vraag naar warmte en elektriciteit hoog is, voornamelijk bedrijven, openbare gebouwen, scholen, zorgcentra, Maar, ook voor groepswoningbouw kan een warmtekrachtkoppeling een interessante en duurzame oplossing bieden. Elektriciteit en warmte. Doorgaans worden elektriciteit en warmte op aparte locaties, in verschillende installaties, geproduceerd. Elektriciteit is makkelijk te vervoeren en wordt dus op centrale locaties geproduceerd en vervolgens via het net tot bij de verbruiker gebracht.
Warmtekrachtkoppeling WKK MR Heating.
Een warmtekrachtkoppeling WKK wekt tegelijkertijd warmte en elektriciteit op geproduceerd in één installatie. De kracht wordt vaak aangewend om een generator op te drijven die energie opwekt afkomstig van brandstof, verbrandingsmotor en gasturbine. Het gebruik van primaire energie zorgt voor een hoge rendabiliteit waardoor een warmtekrachtkoppeling snel terugverdiend is. Een WKK is eerder bedoeld voor grotere gebouwen met een hoog energieverbruik zoals bedrijven en openbare gebouwen, maar kunnen ook een interessante en duurzame oplossing bieden voor grote woningen of groepswoningbouw. Remeha brengt u warmte en sanitair warmwatercomfort en maakt daarbij het verschil als het gaat om duurzaamheid en efficiëntie.
Warmtekrachtkoppeling: Energiecentrum.
Warmtekrachtkoppeling kortweg WKK is de gecombineerde opwekking in één proces, op basis van een brandstof, van warmte en elektriciteit of mechanische energie, waarbij de warmte nuttig wordt gebruikt. Het bekendste voorbeeld van een WKK-centrale is de conventionele elektriciteitscentrale. Elektriciteitscentrales hebben een elektrisch rendement van ca 585%, de rest van de energie uit de gebruikte brandstoffen komt vrij als warmte. Deze warmte kan nuttig gebruikt worden verwarming, droging. Op deze manier wordt brandstof bespaard ten opzichte van de afzonderlijke, gescheiden productie van de door de warmtekrachtinstallatie geproduceerde elektriciteit en warmte.
WKK: Warmtekrachtkoppeling.
Als u echter in uw productieproces veel warmte stoom gebruikt kunt u denken aan eigen opwekking door inzet van warmtekrachtkoppeling WKK. Met WKK vermindert u uw primaire brandstofbehoefte en vermindert u uw CO 2 uitstoot. De exploitatie van WKK is momenteel marginaal of zelfs onrendabel door hoge gasprijzen, lage elektriciteitsprijzen en het veelal must run karakter. VEMW vindt dat WKK meer aandacht verdient, omdat deze technologie het meest doelmatig omgaat met de primaire energie. VEMW heeft veel expertise over zakelijke gebruik van WKK in de industrie en bij ziekenhuizen. Advies over investeringen en ondersteuning nodig? Bel uw VEMW-beleidsadviseur. Traditioneel worden warmte en elektriciteit los van elkaar opgewekt; de elektriciteit in grote centrales gas, kolen, kern en de warmte lokaal ketels en fornuizen. Warmte-krachtkoppeling kortweg WKK is de gecombineerde opwekking in één proces, op basis van een brandstof, van warmte en elektriciteit of mechanische energie, waarbij de warmte nuttig wordt gebruikt.

Contacteer ons