Resultaten voor rendement wkk

rendement wkk
wkk
De specialist in warmtekrachtkoppelingsunits op aardgas: Cogengreen.
Ondanks het gebruik van een fossiele brandstof is door warmtekrachtkoppeling op aardgas met condensering een CO2-besparing van zowat 25% mogelijk, door de efficiënte werking en de gelijktijdige productie van warmte en elektriciteit. Bekijk ook onze oplossingen voor WKK-units op plantaardige olie. Cogengreen: al 10 jaar gespecialiseerd in warmtekrachtkoppeling. De service en de begeleiding van Cogengreen. De rentabiliteit van een warmtekrachtkoppelingsproject. Onze micro en mini-WKK-units op plantaardige olie. Onze micro en mini-WKK-units op diesel. Onze referenties in micro en mini-WKK-projecten. Micro-WKKs 75, tot 33 kW. Mini-WKKs 50 tot 530 kW. U wil meer technische informatie, een gedetailleerde offerte of een gesprek over een WKK-project op maat? Micro WKK machines op aardgas van 5 tot 33 Kw. Titel Elek Vermogen Therm Vermogen Verbruik Tot. Rendement Geluidsniveau op 1 M Model. Mini WKK machines op aardgas van 50 tot 402 Kw. Klik hier
zonnepanelen
rendement wkk
Een Mini van 9kWe draait makkelijk 5.000 uur per jaar op vollast. Daarbij wordt per jaar 45.000 kWh elektriciteit opgewekt die volledig lokaal kan verbruikt worden zonder injectie in het openbare net. Door het lage vermogen is dit zeer eenvoudig. Eventueel kan gebruik worden gemaakt van een terugdraaiende teller. Met een elektrisch productierendement van meer dan 90%! De stroom wordt bovendien opgewekt op een duurzame en energie-efficiënte manier. Deze machine zet ongeveer een derde van de brandstof om in bruikbare stroom en in vergelijking met een conventionele energiecentrale gebeurt dat bij een rendement van minstens 90% door de vrijgekomen warmte lokaal nuttig te gebruiken! De technologie wordt dan ook erkend als de meest energie-efficiënte manier om energie om te zetten in elektriciteit. Kiest voor duurzame energieonafhankelijkheid en bespaart dus heel wat energie!
zonnepanelen
Plantentuin Meise verkleint CO2-uitstoot dankzij klimaatcomp. Meise Het Nieuwsblad.
Geef een zoekterm in. C Maak van Meise jouw startgemeente! Nieuws uit een andere gemeente? Plantentuin Meise verkleint CO2-uitstoot dankzij klimaatcomputer en warmtekrachtkoppeling. 07/12/2020 om 1508: Bron: BELGA Print Corrigeer. Foto: Plantentuin Meise. De Plantentuin in Meise heeft een klimaatcomputer en een warmtekrachtkoppeling WKK geïnstalleerd. Die zullen ervoor zorgen dat er meer rendement gehaald wordt uit het verwarmen van de serres en de gebouwen.
zonnepanelen
WKK in zorginstellingen: een geslaagde combinatie! architectura.be.
Dit is, als het ware, de fine-tuning. Een onderhoudscontract zorgt ervoor dat het grote onderhoud periodiek wordt uitgevoerd en dat de herstelling van een eventueel defect spoedig gebeurt. Zo blijft het energetische rendement van de WKK gedurende de levensduur van de installatie hoog.
7 tips voor een rendabele WKK.
Door de warmte op lage temperatuur te benutten, kan het maximum uit de WKK gehaald worden via een rookgascondensor. Het condensaat is, na toevoeging van enkele waterbehandelingsproducten, bruikbaar als suppletiewater voor de stoomketel. Meten is weten. De belangrijkste tip voor je WKK blijft echter de dagdagelijkse opvolging van de installatie. Deze is cruciaal om een maximaal rendement te bekomen en te behouden! Deel dit op. Dit is een tip van Valérie de Groote. Valérie is industrieel ingenieur met een master in milieuwetenschappen en technologieën. Als extern energiedeskundige meedenken met energiemanagers en hen ondersteunen zodat zij voluit hun rol kunnen spelen.
Warmtekrachtkoppeling WKK: tegelijk verwarmen en elektriciteit produceren ATTB: Associatie voor thermische technieken in België vzw.
Een WKK mag immers niet teveel maar ook niet te weinig produceren. Voor een optimaal rendement is er een welbepaalde hoeveelheid elektriciteit en warmte nodig. Laat dus zeker vooraf een rentabiliteitsstudie maken of vraag naar een simulatie met een warmtekrachtkoppeling door een vakman. Men rekent gemiddeld op een warmteverbruik van 15.000 kWh om rendabel te zijn. Een micro-warmtekrachtkoppeling is dus niet interessant voor heel goed geïsoleerde woningen. Een installatie voor micro-warmtekrachtkoppeling kost, afhankelijk van de gekozen technologie, tussen 8.000 en 20.000 euro.
Hernieuwbare energie: Micro WKK Biomassa Opleiding SBM.
talent competentie tot businessontwikkeling. Hernieuwbare energie: Micro WKK Biomassa. Warmtekrachtkoppeling en Biomassa in combinatie voor grotere gebouwen. Opleiding HVAC, elektro en sanitair. Wat kent men na het volgen van deze opleiding? Na de opleiding kan u warmtekrachtkoppeling juist situeren binnen het totale energie en milieugebeuren. Door kennis van de voor en nadelen op verschillende vlakken leert u inzicht verwerven bij de juiste inschatting van een mogelijke toepassing van warmtekrachtkoppeling. Men gebruikt soms thermische processen waarvan het rendement nogal laag is.
Warmtekracht voor warmte en elektriciteit Viessmann.
Binnen de context van de energierevolutie en de stijgende energieprijzen wint de decentrale stroomopwekking steeds meer aan belang. Warmtekrachtkoppeling WKK zal een belangrijke aanvulling zijn op de elektriciteitscentrales. Het is de bedoeling om het aandeel van de elektriciteit die via WKK-installaties wordt opgewekt, tegen 2020 te doen stijgen van 16 naar 25 procent. Naast de micro-WKK-modules met Stirlingmotor komen hierdoor ook de brandstofcel-verwarmingstoestellen voor decentrale stroomopwekking steeds vaker op de voorgrond. Uitzonderlijk hoog energierendement: warmtekrachtkoppeling. Bij de opwekking van elektriciteit ontstaat warmte, die in elektriciteitscentrales steeds als restwarmte verloren gaat. Aangezien WKK-installaties deze restwarmte gebruiken voor de verwarming en voor het opwarmen van het tapwater, slagen ze erin om een totaal rendement te halen dat dubbel zo hoog ligt dan wanneer elektriciteit en warmte afzonderlijk worden geproduceerd. Gamma warmtekrachtkoppelingen voor bedrijven en appartementsgebouwen. Gamma warmtekrachtkoppelingen voor de industrie. Krijg advies van onze expert voor jouw project. Warmtekracht-koppeling Verminder uw afhankelijkheid van externe energieleveranciers en de stijgende prijzen van elektriciteit door middel van deze innovatieve manier om elektriciteit te produceren. Micro-WKK met brandstofcel. De stroomopwekkende brandstofcel-verwarmingsketel Vitovalor is perfect afgestemd op de vereisten van de hedendaagse een en tweegezinswoningen. WKK-module voor werking op aardgas / vloeibaar gas.
Berekening warmte-krachtcertificaten Energiesparen. cross. login. question-circle. search. up-down. vlaanderen-logo. warning.
De formule wordt dan.: E WKK is de elektrische energie die de warmte-krachtinstallatie netto in deze maand heeft geproduceerd. Q netto is de warmte die de warmte-krachtinstallatie netto in deze maand heeft geproduceerd. E is het rendement voor de gescheiden opwekking van elektriciteit.
Warmte-kracht-koppeling WKK EMIS.
Als vuistregel geldt dat het thermisch vermogen ongeveer 15, maal het elektrisch vermogen bedraagt voor gasmotoren, 12, voor dieselmotoren en 2 tot 3 voor microturbines. De rendementen van een WKK kunnen verschillen per merk en type. Niet alle brandstof in een verbrandingsmotor wordt omgezet in nuttige energie. Er zijn ook verliezen. Het elektrisch rendement van de meeste WKK-installaties met een motor ligt tussen de 30 % en 42 %. In de praktijk is bij een goed werkende installatie een thermisch rendement haalbaar van 55 %.

Contacteer ons