Meer resultaten voor micro wkk prijs

micro wkk prijs
Micro-WKK Planet-eco.
Micro WWK, een mooi alternatief? Het is een nieuwe type cv-ketel dat naast warmte ook elektriciteit produceert via een ingebouwde stirlingmotor. In Nederland kom je het ook wel eens tegen als HRe-ketel. Een hoogrendementsketel, met de extra e van elektriciteit.
Wkk staat voor warmtekracht koppeling dit is energiecentrale in huis.
Het is een cv-ketel Ook wel HRe ketel die niet alleen warmte produceert, maar ook elektriciteit. Micro-wkk staat voor micro warmtekracht koppeling het gelijktijdig opwekken van warmte en elektriciteit. Hoe werkt een wkk? Een micro warmtekracht koppeling werkt net als een conventionele cv-ketel. Op het moment dat een warmtevraag optreedt, slaat de ketel aan. Naast warmte wordt dan gelijktijdig ook elektriciteit geproduceerd. Het apparaat kost meer gas, maar je hoeft ook minder elektriciteit te kopen. De micro-wkk produceert naast warmte dus ook stroom. Deze stroom kan je zelf verbruiken of wordt teruggeleverd aan het net. In het laatste geval krijg je hiervoor een vergoeding die gelijk is aan de prijs die je voor stroom betaald dit heet salderen.
Voorziening Warmtekrachtkoppeling Gids Duurzame Gebouwen.
De onderstaande figuur toont een cijfervoorbeeld op het vlak van primaire energie. Vergelijking tussen wkk aardgas en gescheiden productie voor primaire energie. In dit voorbeeld zorgt de warmtekrachtkoppeling voor een besparing aan primaire energie van 18% 225 kWh / 1225 kWh in vergelijking met klassieke gescheiden installaties. Vergeleken met een gescheiden productie vergen wkk-installaties echter meer onderhoud, maatregelen om het lawaai van de installatie te beperken en een grotere oppervlakte van de technische ruimte. Welke wkk-technologieën bestaan er? Het rendement en het vermogen van de warmtekrachtinstallatie hangen af van de gebruikte technologie. Veruit de meeste installaties gebruiken een inwendige verbrandingsmotor. Ook uitwendige verbanding stirlingmotor is echter mogelijk, maar binnenkort zullen vooral de brandstofcellen hun intrede doen op de markt.
Micro-WKK met brandstofcel Viessmann.
Brandstofcel voor renovatie, vermogen: 750 Wel, 11, kWth, Toepassing: een of meergezinswoning, klein appartements of bedrijfsgebouw renovatie. Brandstofcel-verwarmingstoestel met geïntegreerde roestvaststalen warmwaterboiler van 220 liter, vermogen: 750 Wel, 09, tot 308, kWth, toepassingsgebied: een en tweegezinswoning, renovatie en nieuwbouw met lage warmtebehoefte. Warmtekrachtkoppeling Meer informatie.
Warmtekrachtkoppeling: Remeha ELW Remeha.
Dit maakt de warmtekrachtkoppelingsinstallaties WKK zeer efficiënt. De krachtopwekking in een aardgas WKK-installatie van Remeha kan de consumptie van primaire energie tot 40% en de CO2-uitstoot zelfs tot 60% verminderen. Maximale efficiëntie d.m.v. Gedecentraliseerde en klimaatvriendelijke energieproductie. Verkrijgbaar in een versie met thermisch vermogen van 20-43 en 50-100. Ecolabel als verwarmingsproducent: A voor de Remeha ELW 20-43. Bedrijfszekerheid ten top. Voor onderhoud en herstellingen, gebruiken we de meest geavanceerde meetinstallaties en controlesystemen, zoals video-endoscopie.
micro-wkk condensatiegaswandketel Remeha.
Thank you, for helping us keep this platform clean. The editors will have a look at it as soon as possible. Mail this publication. Are you sure you want to delete your template? For this magazine there is no download available.
micro wkk prijs
Een Mini van 9kWe draait makkelijk 5.000 uur per jaar op vollast. Daarbij wordt per jaar 45.000 kWh elektriciteit opgewekt die volledig lokaal kan verbruikt worden zonder injectie in het openbare net. Door het lage vermogen is dit zeer eenvoudig. Eventueel kan gebruik worden gemaakt van een terugdraaiende teller. Met een elektrisch productierendement van meer dan 90%! De stroom wordt bovendien opgewekt op een duurzame en energie-efficiënte manier. Deze machine zet ongeveer een derde van de brandstof om in bruikbare stroom en in vergelijking met een conventionele energiecentrale gebeurt dat bij een rendement van minstens 90% door de vrijgekomen warmte lokaal nuttig te gebruiken! De technologie wordt dan ook erkend als de meest energie-efficiënte manier om energie om te zetten in elektriciteit. Kiest voor duurzame energieonafhankelijkheid en bespaart dus heel wat energie!
Ervaringen ééngezinswoning met micro WKK? Ecobouwers.be.
De kostprijs van een WKK is inderdaad hoog en uw vergelijking met PV icm een deftige batterij komt qua prijs ongeveer overeen. Het is maar de vraag hoelang de brandstofcel van de WKK meegaat. 20 jaar of langer zoals de panelen?
De microwarmte-krachtinstallatie voor warmte en elektriciteit Energiesparen. cross. login. question-circle. search. up-down. vlaanderen-logo. warning.
De microwarmte-krachtinstallatie voor warmte en elektriciteit. Een microwarmte-krachtinstallatie of micro WKK is een centrale verwarmingsketel die naast warmte ook elektriciteit produceert. Een motor drijft een elektrische generator aan en geeft daarbij warmte vrij voor verwarming en aan het water in de boiler.
ENERGIE Brandstofcel micro-WKK in residentiële omgeving ecoTips magazine.
Het is een kant-en-klaar product door de integratie van een brandstofcel, buffervat en gascondensatiebrander in één apparaat. Bovendien neemt de brandstofcel WKK niet veel meer plaats in dan de traditionele condensatietoestellen installatieoppervlakte 0.65m, is het gemakkelijk te installeren en van op afstand te bedienen en op te volgen.

Contacteer ons